Sanj » Specials » De hongerspelen trilogie
Sanj: Informatie van A tot Z

De Hongerspelen Trilogie - Suzanne Collins

De Hongerspelen Trilogie - Suzanne Collins De Hongerspelen trilogie is een reeks boeken over een wereld waar 24 kinderen ieder jaar moeten strijden voor de dood. Een wereld waar voedsel schaars is en de rijken alles krijgen.
De Hongerspelen trilogie is een reeks boeken geschreven door Suzanne Collins. Het gaat over een postapocalyptische wereld. De Hongerspelen spelen zich af na de vernietiging van Noord-Amerika, in een staat genaamd Panem. Als straf voor de vroegere rebellie tegen het Capitool waarbij district dertien werd verwoest, worden 24 tributen, één jongen en één meisje uit elk district geselecteerd in een jaarlijkse loterij, en moeten tegen elkaar strijden in de hongerspelen. Bij deze spelen moeten de kinderen in een enorme arena tegen elkaar strijden, waarbij het Capitool de hele omgeving beheerst. Het spel gaat door totdat één iemand het spel heeft overleefd.

Suzanne Collins

Suzanne Collins wilde vroeger actrice worden, maar is uiteindelijk achter de schermen beland. In 2003 publiceerde Suzanne het boek genaamd Gregor the Overlander het eerste boek uit The Underland Chronicles. Het werd een New York Times bestseller. Van deze serie werden later nog vier andere boeken gepubliceerd. Hoewel deze serie haar tot een bekende auteur maakte, zorgde The Hunger Games pas voor het echte grote succes. Tijdens het tv kijken was ze plotseling geslagen door de kloof tussen reality televisie en verslaggeving van de oorlog in Irak.

De Hongerspelen

In deel een wordt het zusje van Katniss geselecteerd om te strijden in de arena. Katniss wil dit niet en neemt daarom haar plaats in. Peeta Mellark is de zoon van de plaatselijke bakker, en de mannelijke tribuut. Samen reizen ze naar het Capitool waar ze uitleg en training krijgen voor de strijd.

Vlammen

Katniss en Peeta beginnen een zegetoer nadat ze de spelen hebben gewonnen. Ze hebben de regels gebroken door beiden de hongerspelen te winnen, hierdoor is een opstand ontstaan in diverse districten. Er komt weer een hongerspelen en deze keer moeten 24 tributen uit eerdere jaren tegen elkaar strijden. Katniss en Peeta gaan opnieuw de arena in.

Spotgaai

Katniss wordt gered uit de arena door rebellen uit district dertien, maar Peeta wordt gevangen genomen door het Capitool. Ketniss wordt 'de spotgaai', het symbool voor de opstand. Ze probeert er alles aan te doen om Peeta te bevrijden en de president van het Capitool te vermoorden.

Het succes

Het eerste boek, The Hunger Games werd uitgebracht in 2008, de twee vervolgen kwamen uit in 2009 en 2010. De serie is een enorm succes geworden. De delen zijn miljoenen keren verkocht, en alle delen worden verfilmd.
Boekverslag: De Hongerspelen trilogie - De Hongerspelen (1)

Boekverslag: De Hongerspelen trilogie - De Hongerspelen (1)

De hongerspelen is geschreven door Suzanne Collins. Het gaat over Katniss Everdeen die in een post-apocalyptische wereld leeft, in de stad Panem, waar vroeger Noord-Amerika lag. Het Capitool heeft de…
Boekverslag: De Hongerspelen trilogie - Vlammen (2)

Boekverslag: De Hongerspelen trilogie - Vlammen (2)

Katniss heeft vorig jaar de hongerspelen gewonnen, maar heeft de regels van het Capitool overtreden en voor een opstand gezorgd. Hierdoor is ze een politiek doelwit geworden. Haar familie en vrienden…
Boekverslag: De Hongerspelen trilogie - Spotgaai (3)

Boekverslag: De Hongerspelen trilogie - Spotgaai (3)

Katniss Everdeen is uit de arena van de hongerspelen ontsnapt, maar Peeta is gevangengenomen. Katniss wil hem graag bevrijden voordat hij helemaal gehersenspoeld wordt door het Capitool. Ze kiest er d…
Gepubliceerd door Sanj op 18-06-2012, laatst gewijzigd op 04-10-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!